Geflatteerde nederlaag

Datum: 30 September 2017

Wedstrijd: Sleeuwijk Vrouwen 1 - SV Noordeloos Vrouwen 1

Geflatteerde nederlaag voor Vrouwen 1

Sleeuwijk – Voor de tweede keer dit seizoen spelen onze vrouwen op Sportpart de Roef in Sleeuwijk tegen de vrouwen 1, eerder werd er in de bekerwedstrijd met 5 – 1 verloren. Vandaag werd er in een iets andere opstelling een ander strijdplan geprobeerd om Sleeuwijk meer tegenstand te bieden.

Het is Sleeuwijk, dat fel en sterk begint en Noordeloos moet in de achteruit, in de 8ste minuut is de eerste grote kans daar, maar onze goalie Desiré weet de bal met 1 hand uit de goal te houden. De opvolgende corner is gevaarlijk en wordt sterk binnen gekopt zo staat Noordeloos al snel met 1 – 0 achter. Echter toont Noordeloos veerkracht, het komt beter in de wedstrijd en speelt met vlagen zeer aardig voetbal. Toch is het in de 15de minuut opnieuw Sleeuwijk dat kan scoren, Ingrid maakt een overtreding in het strafschopgebied en de scheidsrechter is onverbiddelijk penalty, deze wordt gelukkig over geschoten. Een minuut later is het een corner voor Noordeloos, die goed genomen wordt door Roxanne, maar Angelique kan haar hoofd net niet goed tegen de bal zetten, de afvallende bal wordt op doel geschoten door aanvoerster Ike, maar de bal gaat over. In de 22ste minuut opnieuw een corner voor Noordeloos en opnieuw goed genomen door Roxanne, dat voor gevaar sticht in de 16 meter van Sleeuwijk, echter weet de thuisploeg uit te verdedigen, Noordeloos is duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. En die gelijkmaker valt in de 30ste minuut, een prachtige aanval over de linkerflank waar Roxanne een pass met gevoel meegeeft op Angelique, die op haar beurt Ike op ziet komen en de bal goed voorgeeft, Ike is scherp en weet de goal te maken 1-1. Enkele minuten later is het Sleeuwijk weer wat gevaarlijk is, de middenveldster legt aan op de rand van de 16 om hard uit te halen, maar het is Anna, die zich met al haar hebben en houwen voor de bal gooit. Vlak voor rust wordt Anna gewisseld voor Elsje, wat even voor onrust zorgt in de defensie van Noordeloos. Sleeuwijk ruikt bloed en probeert voor rust nog te scoren, maar het is Desiré, die Noordeloos in de wedstrijd houdt met twee fantastische reddingen van zeer dicht bij. Een erg leuke en spannende eerste helft.

De tweede helft laat duidelijk een ander Noordeloos zien. Opnieuw is het Sleeuwijk, dat weer sterk begint en zich als hongerige leeuwinnen op de bal gooien. Een
corner in de 46ste minuut is meteen raak de bal komt vrij voor de voeten van een zwart/witte bij de tweede paal en schiet binnen 2-1. De wederopstanding van de eerste helft krijgen we helaas niet te zien in de tweede helft, Noordeloos herpakt zich niet, weet niet meer in haar eigen spel te komen en ziet Sleeuwijk de score uitbreiden tot een geflatteerde 5-1. Sleeuwijk is nog overduidelijke de meerdere van Noordeloos, maar vooral op basis van de eerste helft zien we vooruitgang en gaat Noordeloos zeker nog punten pakken dit seizoen.

Opstelling: Desiré van Dijk, Kim Bassa, Anna Bronckhorst, Noortje Veen, Ingrid Pellikaan, Thera Boon, Ike Slob, Elise de Jong, Jessica van de Graaf, Roxanne Vervoorn en Angelique Brandwijk

Reserves: Simone Versluis, Nicole van de Heuvel en Elsje den Hartog

Vrijdag 10 november 2017