Puntendeling door foutenfestijn

Datum: 07 Oktober 2017

Wedstrijd: SV Noordeloos Vrouwen 1 – HVV’24 Vrouwen 1

Foutenfestijn kost Noordeloos 2 punten

Noordeloos – De dames van de tegenstander moesten vanochtend vroeg hun bed uit om 07:45 uur vertrok de bus van Hulst naar Noordeloos, maar van een ochtendhumeur was er geen sprake.

Meteen al in de tweede minuut laat HVV’24 zien dat het wakker is, Noortje verslikt zich in een bal in de defensie van Noordeloos, maar gelukkig wordt deze gepakt door onze keepster. Daarna noteren we de eerste kans voor Noordeloos, Ike gaat op avontuur en test de keepster, die goed redt. In de 9de minuut is het Elsje, die zich in de bal verslikt en HVV dat goed oplet, gaat er met de bal vandoor en rond sterk af, Noordeloos kijkt al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Toch heeft Noordeloos het beste van ’t spel de dames spelen goed voetbal en in de 17de minuut is het de sterk opkomende Jessica vanaf de rechterflank, die de bal voorgeeft op Angelique, zij schuift de bal beheerst in de verre hoek 1-1. Vanaf de aftrap zet Noordeloos meteen weer aan, voert de druk op de zwakke verdediging van HVV op en dat resulteert meteen in een kans voor Ike, het is Nicole, die de bal meegeeft op Ike, met een hard schot kan de keepster niet genoeg redding bieden en gaat de bal over de lijn. Noordeloos stelt meteen orde op zaken en maakt de verdiende 2 -1. Toch glipt de voorsprong uit handen als de bal wordt verloren op het middenveld en ongelukkig via de schouder van Noortje bij een tegenstander in de voeten valt. De aanvallers van HVV zijn dodelijk en laten Desire opnieuw kansloos 2-2. De toeschouwers krijgen waar voor hun geld, een leuke spannende wedstrijd om naar te kijken. Echter is het in de 25ste minuut opnieuw HVV dat de voorsprong pakt, fout van Noortje achterin geeft een schietkans aan HVV en de bal vliegt er opnieuw in, 2-3. Net voor rust heeft Jessica de gelijkmaker op de voet, maar de keepster van HVV weet goed te redden.

In de rust wordt Elise vervangen voor Roxanne, die in de 51ste minuut een prima bal aangespeeld krijgt van Ike, maar jammerlijk over schiet. Noordeloos moet nu toch echt een tandje bij gaan zetten, het heeft absoluut het betere van het spel, maar de druk moet opgevoerd worden. Angelique zet de toon ze werkt hard, verovert de bal op het middenveld en speelt deze terug naar Noortje. Noortje speelt een fantastische lange pass op Jessica, die met een keurige aanname zichzelf meteen in kansrijke positie brengt en de bal in de linker benedenhoek binnen schiet, 3-3. Nu moet Noordeloos doorpakken en voor de verdiende winst gaan, wellicht in de 75ste minuut als Roxanne net buiten het strafschopgebied een vrije trap neemt, echter wordt deze gered door de keepster. Daarna is het HVV die het strafschopgebied van Noordeloos opzoekt, een voorzet beland via een stuiterbal op de ellenboog van Anna. De scheidsrechter vond dit, in tegenstelling tot een handsbal van HVV in de eerste helft, wel een strafschop en zo komt HVV op een voorsprong van 3-4. Maar Noordeloos laat het er niet bij zitten en geeft de laatste tien minuten volle kracht naar voren. Dat resulteert in de 85ste minuut gelukkig tot de gelijkmaker, het is opnieuw Jessica, met de tweede assist van de dag, die de bal voorgeeft op Angelique en die laat opnieuw het net bollen, 4-4. Toch is de nasmaak zuur, Noordeloos was absoluut de betere partij, maar de spitsen van HVV waren erg scherp vandaag en hebben elk foutje van de verdediging van Noordeloos keihard afgestraft, de punten worden gedeeld.

Opstelling: Desiré van Dijk, Kim Bassa, Elsje den Hartog, Noortje Veen, Simone Versluis, Thera Boon, Ike Slob, Elise de Jong, Jessica van de Graaf, Nicole van de Heuvel en Angelique Brandwijk

Reserves: Ingrid Pellikaan , Roxanne Vervoorn en Anna Bronckhorst

Zaterdag 23 december 2017
Laatste training senioren (VR en HR)