Doelpuntenfestijn op slotdag

 

Doelpuntenfestijn op slotdag bij Vrouwen 1

Noordeloos – Onder een straalblauwe hemel, waar de temperatuur plaatselijk tot wel 30 graden opliep, werd de laatste competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Heinenoord gespeeld. SV Noordeloos was gebrand op revanche, want de belabberde uitwedstrijd ging met 4-3 verloren. Voor Elsje was het een speciale wedstrijd, zij speelt haar laatste voetbalwedstrijd uit haar carrière en stopt met voetballen.

 

Dat Heinenoord laatste staat zegt eigenlijk niets over de kwaliteiten van de groep het is een pittige tegenstander met veel individuele kwaliteiten en Noordeloos heeft er de handen vol aan. De strijd gaat dan ook gelijk op, het is in de 6de minuut, als Ike een verdedigster uitspeelt en de bal op Jessica geeft, maar die schiet net naast. Tien minuten later is dit aanvallende duo wel succesvol, als Ike een 1-2tje opzet met Jessica en keurig binnenschiet 1-0. Maar meteen vanaf de aftrap wordt de gevaarlijkste speelster van Heinenoord, de rechterspits in stelling gebracht en deze weet de bal met de punt van de teen over keepster Desiré heen te krijgen, 1-1. Het is de plaaggeest van Kim deze middag, die in de 28ste en 30ste minuut opnieuw het duel aangaat en deze wint, de nummer 7 gaat alleen op de goal af en scoort beide kansen 1-3, zo staat Noordeloos toch rap tegen een achterstand aan te kijken. Met wat lichte hulp van de scheidsrechter krijgt Noordeloos in de 33ste minuut een penalty vanwege hands in het strafschopgebied, Elsje gaat achter de bal staan en scoort in haar laatste wedstrijd nog een prima doelpunt 2-3. Net daarna krijgt Elsje een welverdiende publiekswissel, waarbij de meiden haar eren met een erehaag, een gemis voor Noordeloos, maar zeker en vast zien we Elsje nog langs (of misschien toch nog op) de velden.

Net voor rust is het Roxanne, die een corner neemt en deze perfect plaatst op het hoofd van Angelique en zij kopt strak binnen, zo staat Noordeloos voor de rust nog met 3-3 gelijk.

Na de rust heeft Heinenoord eigenlijk niet veel meer te vertellen, althans niet met de voeten. Het is rechtshalf Simone, die een minuut na rust het mooiste doelpunt van de middag maakt. Na een diepe bal van Noortje schiet zij op de punt van de 16 meter, de bal snoeihard in de kruising en brengt de stand op 4-3. Tien minuten later is het een solo actie, van wie anders, dan Ike, die oog heeft voor de keepster en de bal over de keepster schiet, 5-3. In de 74ste minuut wordt de aanvoerster van Heinenoord van het veld gestuurd vanwege commentaar op de leiding en zo speelt Noordeloos tegen 10 dames. Echt voordeel haalt Noordeloos hier niet uit, het is erg warm en de bal wordt dan ook veelvuldig lang gespeeld. Toch krijgt Noordeloos tien minuten voor tijd nog een buitenkansje wanneer Ike wordt gevloerd in het strafschopgebied, opnieuw een penalty voor Noordeloos. De keepster van Heinenoord probeert penaltyspecialist Nicole nog te imponeren om de bal te pakken, maar Nicole laat zich niet van de wijs brengen en schiet keurig binnen. Noordeloos wint met 6-3 en sluit hiermee een slopend seizoen af in jubelstemming, want de promovendus eindigt uiteindelijk op een zeer knappe 7de plaats. Mijn complimenten naar alle meiden, die hebben gebikkeld, die erin bleven geloven ondanks de trainingswissel, tegenslagen, blessures enzovoorts, dit is echt een prestatie, waar heel Noordeloos trots op mag zijn.

 

 

Tweets!

De Agenda

Vrijdag 14 juni 2019
Trainersafsluiting

Zaterdag 15 juni 2019
FamiliedagZaterdag 22 juni
Opening Noorderhuis

Vrijdag/Zaterdag 28/29 juni
Tentenkamp

Vrijdag 5 juli 2019
Scoren voor Kika!

Www.facebook.com/ScorenvoorKiKaVrijdag 31 januari 2020
Aftrap 75 jarig jubileum SV Noordeloos
Locatie: Noorderhuis