Pittige start competitie Vrouwen 1

Zaterdag 29-09-2018

Vreeswijk Vr.1 – SV Noordeloos Vr.1

Nieuwegein, het liet even op zich wachten, maar vandaag is de competitie voor onze vrouwen 1 in de derde klasse, dan toch gestart. Trainer Eimerd van der Griend ging op pad met 12 dames, waarvan twee debutanten bij vrouwen 1, Annet de Bruijn en Aniek Laponder.

Omdat SV Noordeloos in een andere regio zit dan vorig seizoen, zijn enkele tegenstanders onbekend, zo ook Vreeswijk. Opvallend detail in de opstelling van Noordeloos is Angelique als laatste vrouw, zij is van positie gewisseld met Noortje, die naar voren is geschoven. Noordeloos begint fantastisch aan de wedstrijd en overrompeld de tegenstander, in de 7de minuut pakt Aniek een zwakke uittrap van de keepster op en passt de bal op Ike, die alleen op de keepster afgaat en sterk afrondt, 0 – 1. Een minuut later heeft Jessica de 0-2 op de slof, echter schiet ze net naast. Het spel golft heen en weer, in de 11de minuut is het een goede voorzet van Vreeswijk, die hard op de lat wordt gekopt, hier komen onze dames goed weg. Drie minuten later is het opnieuw een kans voor Jessica, maar de bal wordt middels een sliding net voor haar voeten weg gekaapt, voor de neutrale toeschouwer is het een heerlijke wedstrijd om te kijken. In de 20ste minuut komt Vreeswijk op gelijke hoogte, na een leep afstandsschot van zo’n 20 meter in de rechter benedenhoek. In de 26ste minuut beland de bal in de voeten van Aniek op de helft van de tegenstander, zij geeft een pass op zichzelf en daarna een breedtepass op Jessica, die netjes afrondt 1-2. Echter in de 31ste minuut komt Vreesweek met het antwoord, een hoge bal wordt gemist door de Noordeloosse verdediging en daar maken ze gebruik van, de bal belandt over Desiree in de goal, 2-2. Nog voor de rust komt Vreeswijk zelfs op voorsprong, een strakke voorzet vanaf de rechterkant wordt in eerste instantie fantastisch gekeept door Desiree, maar de afvallende bal belandt voor de verkeerde voeten en Vreeswijk schiet keurig binnen, 3-2. Daarna spat een prachtig afstandsschot van Noortje op de lat uiteen, Noordeloos zoekt met een achterstand de kleedkamer op.

In de tweede helft zien we een iets ander Noordeloos dan we gewend zijn, de dames kwamen met een vuur en passie uit de kleedkamer, dat zich meteen vertaalde in de gelijkmaker. Noortje geeft de bal aan de rechterkant van het veld aan Ike, die op de goal afstormt, maar het overzicht houdt en de vrijstaande invalster Annet ziet, ze speelt de bal goed breed en Annet scoort 3-3. De euforie is echter van korte duur, want Vreeswijk benut de ruimte achterin, die ontstaat als Angelique mee naar voren gaat, de dame wint het duel van Elise en rond af, 4-3. Het spel wordt iets feller en Noordeloos vecht voor elke bal af en toe met een extra schouderduw, maar de scheidsrechter houdt de wedstrijd goed in de hand. Het is Aniek, die in de 61ste minuut de bal verovert op het middenveld en speelt op Elise, die op haar beurt aanvoerster Ike bedient. Zoals we gewend zijn van Ike ontdoet ze zich van een aantal tegenstanders en stoomt op richting de goal, daar staat opnieuw Annet vrij en Ike geeft de eer aan Annet om te kunnen scoren en dat doet ze, in haar debuut laat ze voor de tweede keer het net bollen, 4-4. Beide teams vechten nog voor het winnende doelpunt, maar deze valt niet, de dames delen de punten en daar mag Noordeloos best trots op zijn ze hebben gevochten met en voor elkaar in deze leuke eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Vrijdag 5 april 2019
Wedstrijdbezoek voor de jeugd