FC Driebergen net te sterk

Zaterdag 13-10-2018

FC Driebergen Vr.1 – SV Noordeloos Vr.1

FC Driebergen te sterk voor Noordeloos

Driebergen, na een behoorlijke pak slaag vorige week thuis tegen Sleeuwijk (0-10) moest Noordeloos zich vandaag herpakken tegen FC Driebergen. Trainer Eimerd startte behoudend tegen deze degradant uit de tweede klasse en kon niet beschikken over de afwezige aanvoerster Ike dus schoof Angelique de aanvoerdersband om.

Om 10:15 uur klonk het fluitsignaal en vooral de beginfase was het elkaar aftasten. Driebergen is de, eerste die de score opent, in de 14de minuut is het een pass vanaf de linkerkant, die fantastisch uit de lucht wordt aangenomen door de spits en behendig binnen wordt geschoten, 1-0. Drie minuten later is het een vrije trap voor Driebergen op zo’n 25 meter van de goal, deze wordt vakkundig net over keepster Desiré geschoten en zo kijkt Noordeloos tegen een 2-0 achterstand aan. Een beetje vertekend beeld, want ook Noordeloos is gevaarlijk, het is vooral Aniek, die de ballen voorin keurig bij zich houdt en vaak de combinatie opzoekt met de zeer bewegelijke 15-jarige spits van Noordeloos Annet. Het is ook deze Annet, die in de 22ste minuut een dot van een kans krijgt, de keepster van Driebergen laat de bal los, Annet heeft de bal voor het inschieten, maar schiet helaas tegen een speelster op. In de 33ste minuut is het keepster Desiré, die Noordeloos in de wedstrijd houdt met een katachtige redding vliegt ze door de goal op een inzet van Driebergen. In de rust wordt Annet gewisseld voor Simone.

De tweede helft begint wat saai, het tempo ligt laag, waardoor het lijkt of de wedstrijd doodbloed maar in de 63ste minuut wordt Nicole vervangen door Roxanne en Simone voor Suzanne en de twee verse krachten blijken nieuwe energie in de ploeg te brengen. De combinatie Roxanne en Jessica zorgt voor gevaar, de twee vinden elkaar blindelings, wat voor gevaar zorgt voor de goal van Driebergen. In de 65ste minuut een corner van Roxanne, die prachtig op het hoofd beland van de laatste vrouw Angelique, en zij kopt sterk binnen 2-1. De dames lijken eindelijk een beetje wakker te worden, alsof de alcohol van de vorige avond nu pas verdampt is en Noordeloos gaat er weer in geloven. Maar het is een minuut later, wanneer de thuisploeg de voorsprong uitbreidt,  een aanval van Driebergen kan gemakkelijk binnen gelopen wordt en de 3-1 staat genoteerd. Een kwartier voor tijd krijgt Noordeloos een terechte penalty, omdat Noortje wordt neergehaald in het strafschopgebied en deze wordt door Roxanne benut, 3-2. Noordeloos veert weer op, zit er dan toch nog een puntje in? Ook invalster Suzanne speelt een prima wedstrijd, niet alleen in verdedigend opzicht doet ze het goed, maar ook aanvallend. In de 78ste minuut is het een sterke actie van Jessica aan de linkerkant van het veld, haar voorzet beland bij de tweede paal, waar Suzanne de vrijheid heeft om te schieten, echter schiet ze jammerlijk over. Twee minuten later is het Noortje aan de linkerkant, die een schot van afstand lost, maar helaas beland de bal net niet over de keepster in het doel, maar op de lat, het zit Noordeloos niet mee, een klein beetje geluk ontbreekt. Het is uiteindelijk Driebergen, die als laatste scoort en de eindstand op 4-2 zet.

Zaterdag 8 juni 2019
Freek Wallaard-Toernooi