1e Overwinning tegen gehavend Peursum

Zaterdag 17-11-2018

Peursum Vr.1 – SV Noordeloos Vr.1

Eerste overwinning tegen een “gehavend”  Peursum

Giessenburg, na de kater van vorige week in de thuiswedstrijd tegen IJFC (2-3) moesten de Vrouwen 1 van Noordeloos vandaag, de dag dat Sinterklaas weer in Nederland is aangekomen, aantreden in de derby tegen Peursum Vr.1. Omdat bij Peursum een aantal speelsters werden gemist, was de wedstrijd naar 14.30 uur verplaatst om een zo compleet mogelijk team tegenover SV Noordeloos te kunnen zetten. Trainer Eimerd mist bij Noordeloos ook een aantal speelsters, Jessica en Ellen geblesseerd en Thera nog terugkomend na haar zwangerschap, waardoor ook bij Noordeloos een paar dames van het tweede plaatsnemen op de bank.

Na het fluitsignaal is het Noordeloos dat gelijk druk zet op de verdediging van Peursum. De dames kunnen elkaar goed vinden en in de 6e minuut is er een schot van Ike op de goal, de keepster van Peursum kan redding brengen, maar Annet kan de bal op de achterlijn oppikken en passt de bal op de opkomende Kim, Kim behoudt het overzicht en legt de bal terug op Aniek, die in het zestienmeter gebied staat en zij schiet de bal netjes in de hoek binnen, 0-1, een vroege voorsprong wat een boost geeft aan de dames. Ze blijven de druk op Peursum houden en in de 17e minuut is het aanvoerster Ike met een prachtige soloactie vanaf de helft van het veld, deze actie bekroond ze met een doelpunt en zo breidt ze de voorsprong uit, 0-2. Het is voor de toeschouwers van Noordeloos een genot om naar deze wedstrijd te kijken, de voorhoede, bestaande uit Annet, Ike en Aniek combineren er met het middenveld, Kim, Noortje en Simone lustig op los. In de 33ste minuut is het Ike, die de achterlijn haalt en de bal kan voorgeven, Kim staat op de juiste plek en kan de bal binnenschieten, 0-3. Voor de rust wordt er nog een keer gescoord, in de 37ste minuut is het Aniek, die met een voorzet Ike in stelling brengt en Ike kan de bal inkoppen. Zo gaat Noordeloos met een comfortabele voorsprong de rust in.

De Vrouwen van Noordeloos komen voor de tweede helft met dezelfde 11 speelsters het veld op, en na de rust probeert het team het goede spel van de 1e helft weer op te pakken, in de 47ste minuut valt al de 0-5, Annet kan de bal voorgeven op Ike en Ike schiet goed binnen. Noordeloos zet in de tweede helft iets minder de druk op Peursum en zo kan de thuisploeg af en toe ook de bal rond spelen, maar heel gevaarlijk kunnen ze niet worden, want ook de verdediging van Noordeloos, bestaande uit keepster Desire, Angelique, Anna, Elise en Naomi, is alert. Het is dan ook vooral Noordeloos dat blijft aanvallen, in de 76ste minuut is het voorstopster Elise, die er vanaf eigen helft met de bal vandoor gaat, ze kan het doel van Peursum bereiken en beloont haar actie met een doelpunt, ze schiet rechts onderin de hoek de bal in de goal, 0-6. Hierna verlaat Noortje het veld en mag Roxanne het laatste kwartier nog invallen. Noordeloos krijgt nog wat kansen, schot van Rox belandt nog op de lat, maar in 89ste minuut is het Aniek, die een balletje links breed geeft op Annet, Annet is scherp en kan de eindstand op 0-7 zetten. De eerste 3 punten dit seizoen zijn binnen!

De toeschouwers konden ook vandaag weer genieten van de “Bikkerballen”, de ballen gesponsord door Autobedrijf Bikker uit Noordeloos, worden traditiegetrouw tijdens de wedstrijden Peursum – SV Noordeloos uitgedeeld, ze waren heerlijk.

Zaterdag 8 juni 2019
Freek Wallaard-Toernooi