SV Noordeloos laat op schot

Noordeloos Vrouwen 1 laat op schot tegen Peursum

Noordeloos - op een zonovergoten sportpark De Noordeloos speelden onze vrouwen 1 vandaag tegen Peursum, eerder dit seizoen werd het 0 - 7 in Giessenburg, maar van onderschatting was vandaag geen sprake. Trainer Eimerd van de Griend had bijna de gehele selectie tot zijn beschikking, alleen de lang geblesseerde Ellen Sterk was afwezig.

Noordeloos begon redelijk aan de wedstrijd, was wat slordig met balverlies en liet zich in de duels soms wat gemakkelijk van de bal afzetten. Ons middenveld had inmiddels een halve marathon gelopen, maar zonder al te veel opbrengst, toch waren er verschillende kansjes en gevaarlijke corners, echter stond de keepster van Peursum prima te keepen en hield ze de 0. Peursum had eigenlijk niets in te brengen en was zelden gevaarlijk, dit kwam mede door onze snelle verdediging, regisseur Angelique zette steeds met succes de buitenspelval open. In de 35ste minuut was het toch Peursum, dat met een wonderschoon afstandsschot de score opende en met een 0-1 gingen de dames de rust in.

Na rust kreeg Noordeloos door wat tactische omzettingen meer grip op de wedstrijd en werd het gevaarlijker. Annet zocht tot 3x toe de korte linker benedenhoek, echter hield de keepster stand. Ook Peursum testte onze Desiré, maar die had geen moeite en pakte de ballen klemvast. In de 75ste minuut wordt Thera gewisseld voor Noortje en dat blijkt later een gouden wissel. Ike staat goed op te letten en krijgt, met wat geluk, de bal in de voeten gespeeld, kan recht op de keepster van Peursum afgaan, oog in oog mist ze niet, 1-1. Enkele minuten later gaat Noortje op avontuur op de helft van Peursum, wordt daarbij stevig aangepakt door een Peursum speelster, die daarbij geblesseerd achterblijft maar Noortje blijft op de been, lost een prachtig schot over de keepster van Peursum, een onhoudbare bal, en zet de 2-1 op het scoreboard. De bank van Peursum appelleerde voor een vrije trap maar de scheidsrechter had het aan het juiste eind, de voordeelregel werd prima toegepast. Vlak voor het einde van de wedstrijd is het wederom een fantastisch schot van Annet, die de linker benedenhoek opzoekt, zij vindt precies 23 cm tussen de paal en de keepster en iedereen juicht als de bal via de tweede paal over de lijn gaat, een dik verdiende 3-1 overwinning voor Noordeloos.

Vrijdag 14 juni 2019
Trainersafsluiting