Heukelum Vrouwen 1 maatje te groot

Zaterdag 24-11-2018

SV Noordeloos Vr.2 – Heukelum Vr.1

Heukelum een maatje te groot voor SV Noordeloos Vr. 2

Na de winst vorige week Zaterdag op Schelluinen, treden de dames vandaag aan tegen de nummer 2 Heukelum. Noordeloos begint met de volgende 11 speelsters, Mathilde in het doel, Rosalie, Anne, Melanie en Annemieke in de verdediging, Amber, Nicole en Ingrid op het middenveld en de 3J’s Joyce, Julia en Janey in de voorhoede.

Om 12.30 wordt er afgetrapt en helaas voor Noordeloos is het Heukelum dat al snel op voorsprong komt 0–1. De dames van Noordeloos zetten de schouders eronder en gaan volop in de aanval, in de 18e minuut een pass van Anne vanaf de middellijn op Joyce, Joyce controleert de bal in 1 keer en geeft een prachtige pass op Janey, die vrij voor de keepster komt de staan, maar de bal wordt te zacht ingeschoten en de keepster van Heukelum kan redding brengen. In de 21ste minuut een aanval van Heukelum over rechts, er komt een voorzet, de bal wordt in 1 keer genomen, maar gaat hoog over het doel. Twee minuten later weer een grote kans voor Noordeloos, het eerste schot wordt door de keepster gestopt, en in de rebound schiet Amber vanaf de punt van het 16 meter gebied net naast. Heukelum is een fysiekere ploeg dan Noordeloos en in de 29ste minuut maakt Heukelum een felle overtreding, de opvolgende vrije trap kan met de vingertoppen worden gered door de keepster en wordt over het doel getikt. Noordeloos blijft druk zetten en de 1-1 hangt in de lucht, maar dan gebeurt het onvermijdelijke, in de 32ste minuut scoort Heukelum aan de andere kant, Mathilde komt nog goed uit, maar weet de 0–2. niet te voorkomen, de 0-3 volgt snel daarna en zo heeft Heukelum de comfortabele voorspong, waar ze voor gekomen zijn. In de 40ste minuut een wissel bij Noordeloos, Suzanne komt erin voor rechtsback Rosalie en in het veld een paar wijzigingen, Suzanne komt op de laatste vrouw positie, Anne op de rechtshalf en Ingrid op de rechtsback. Voor de rust weet Heukelum helaas de voorsprong nog uit te breiden, een counter van Heukelum door de midden van het veld, keepster Mathilde komt opnieuw uit, maar de bal wordt goed binnen geschoten, 0–4, wat ook gelijk de ruststand is.

Na rust komt Noordeloos net als vorige week niet fel uit de kleedkamer, Heukelum profiteert en kan de score direct uitbreiden naar 0–5. De wedstrijd is gespeeld, maar het siert de dames van Noordeloos, dat ze toch nog aanzetten om een doelpunt te forceren. Wat vorige week niet lukte, pakten ze het vandaag toch weer op en gaan volop in de aanval. De bal kan altijd aangespeeld worden bij de in altijd beweging zijnde spitsen van Noordeloos, Joyce, Janey en Julia. In de 60ste een goede bal van Amber op Joyce, Joyce kan alleen op de keepster af, maar de bal was net te scherp, de keepster komt op tijd uit en kan de bal pakken. In de 75ste minuut moet Julia het veld verlaten, ze krijgt de bal hard in haar gezicht (de tweede keer deze wedstrijd) en het is verstandiger om een wissel toe te passen, Helga komt binnen de lijnen. In de 82ste minuut is daar toch de beloning voor het harde werken, Nicole krijgt de bal in haar voeten en vanaf de 16 meter schiet ze op doel, de bal gaat mooi met een boog over de keepster het doel in, uiteindelijke eindstand 6-1.

Vrijdag 14 juni 2019
Trainersafsluiting